Öğrenci Belgeleri Artık E-Devlet'te

11.10.2021 1086

Degerli velilerimizin dikkatine!

İlgili iş/islemlerde kullanabileceğiniz barkodlu öğrenci belgenizi, E-Devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz.

E-Devlet sistemi, Devletimizin hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak vatandaşlarımıza doğru bilgi ulaştırılmasını amaçlayan bir sistemdir. Aktif bir şekilde kullanılan e-Devlet sistemi hemen hemen herkesin vazgeçilmez bir hizmet alma sistemi haline gelmiştir. E-Devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve pandemi sürecinde de teması azaltarak sağlıklı, güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

E-Devlet'ten Öğrenci Belgesi alabilmenin aşamaları için aşağıdaki işlemleri takip ediniz.

- E-Devlet uygulamasına giriniz.

- Arama bölümüne öğrenci belgesi yazınız.

- Gelen arama sorgulamasında 'Öğrencilik belgesi sorgulama (Milli Eğitim Bakanlığı)' seçiniz.

-Gelen sayfada sağ altta bulunan (+) tuşuna basıp yeni belge oluşturunuz.

- Öğrenciyi seçerek 'barkodlu öğrenci belgesi oluşturma' yı tıklayınız.

- İndirdiğiniz belgenin çıktısını alarak kullanabilirsiniz.